Scherp geprijsd

Verwerking binnen 1 - 3 dagen

Breed assortiment

Hoogwaardige kwaliteit

Verwerking binnen 1 á 3 dagen

Kotai Kitchen messenset BBQ

Artikel nummer: KT-GS-003
Levertijd: 2 – 4 dagen, gratis verzending.
 219,99 incl. BTW

 

* 100% handgemaakt
* Ultrascherp Japans 440C roestvrij staal met hoog koolstofgehalte
* Verborgen volledige tang
* Zwart pakkahouten handvat
* HRC-hardheid: 60 +/-1
* Perfect uitgebalanceerd
* Roestvrij
* Bamboe Saya (schede of meshoes) meegeleverd met de Gyuto
* Levenslange garantie

 

Tijdelijk uitverkocht

Stuur me een bericht wanneer dit product op voorraad is:

Productomschrijving

Kotai Kitchen messenset BBQ.

 

De BBQ-set bevat:
1. Gyuto (koksmes) – gehamerd lemmet van 20 cm
2. Aanzetstaal – staaf van 30 cm
3. Vleesvork – totale lengte 27 cm

 

Kotai-messen zijn geslepen tot een dubbele schuine slijping, waardoor de snede een optimale hoek van 15 ̊ per zijde krijgt (versus 20-25 ̊ voor de meeste westerse messen), waardoor de extreme scherpte en de stevigheid van het mes perfect in balans zijn.

 

Hun 1,8 mm dunne messen maken nauwkeurige en scherpe sneden mogelijk, waarbij zelfs de meest delicate voedingsmiddelen nooit worden verpletterd om hun volle smaak te behouden.

 

Naast de esthetische aantrekkingskracht creëert het “Tsuchime” (槌目) (gehamerd) patroon kleine luchtbellen tussen het mes en het voedsel dat wordt gesneden. Deze voorouderlijke Japanse methode vermindert de weerstand en voorkomt zo dat voedsel aan het mes blijft plakken.

 

Alle KOTAI-messen zijn gesmeed met Japans 440C hoog koolstofstaal en blijven tot 10 keer langer scherp dan andere messen. 440C combineert een hoog koolstofgehalte voor hardheid en randbehoud met de optimale hoeveelheid chroom voor corrosiebestendigheid.

 

Verborgen volledige tang – KOTAI-messen strekken zich helemaal uit tot aan de onderkant van het handvat – voor superieure duurzaamheid en balans.

 

Gebruik en onderhoud:

Het gebruik van de vaatwasser is niet aan te raden. Was het kwaliteit mes gewoon met een lauwwarm, mild sopje af en droog het direct goed af. Zo heb je het langst plezier van je mes. Door de vaatwasser krijgt het staal verschillende temperaturen, zuren en andere bijtende stoffen te verduren. Daarnaast heb je kans dat het lemmet beschadigd raakt als het borden, pannen en andere harde dingen raakt. Een Japans koksmes ook niet weken of in een natte gootsteen laten liggen.

 

Voor langer behoud van de scherpte van het mes raden wij houten, bamboe of kunststof snijplanken aan. Snijplanken of oppervlakken van glas, keramiek, steen of metaal zijn schadelijk voor het mes, omdat deze vaak harder zijn dan het mes. Vermijd ook contact met harde dingen als kommen, pannen en serveerschalen. Snijd geen botten of diepvriesproducten.

 59,99

Op voorraad

 49,99

Op voorraad