Chocolade

Chocolade

Prijzen zijn inclusief btw.

Sorteer op:
 
Cacao nibs biologisch 0,25kg
Biologisch
Cacao nibs biologisch 0,25kg
 
InStock
4.99


Cacao nibs biologisch 0,5kg
Biologisch
Cacao nibs biologisch 0,5kg
 
InStock
7.99


Cacao nibs biologisch 15kg
Biologisch
Cacao nibs biologisch 15kg
Levertijd: 1 - 2 weken.
InStock
151.99


Cacao nibs biologisch 1kg
Biologisch
Cacao nibs biologisch 1kg
 
InStock
12.99


Cacao nibs biologisch 5kg
Biologisch
Cacao nibs biologisch 5kg
Levertijd: 1 - 2 weken.
InStock
57.99


Vegan bean to bar chocolade Bulgaarse roos kardemom puur
Veganistisch
Vegan bean to bar chocolade Bulgaarse roos kardemom puur
 
OutOfStock
3.49


Vegan bean to bar chocolade erythritol en stevia puur
Veganistisch
Vegan bean to bar chocolade erythritol en stevia puur
 
OutOfStock
3.49


Vegan bean to bar chocolade gourmet espresso puur
Veganistisch
Vegan bean to bar chocolade gourmet espresso puur
 
InStock
3.49


Vegan bean to bar chocolade kaneel puur
Veganistisch
Vegan bean to bar chocolade kaneel puur
 
InStock
3.49


Vegan bean to bar chocolade koffie puur
Veganistisch
Vegan bean to bar chocolade koffie puur
 
OutOfStock
3.49


Vegan chocolade drink puur 70% sinaasappel 200g
Veganistisch
Vegan chocolade drink puur 70% sinaasappel 200g
 
InStock
5.99


 

Chocolade:

Chocolade is een mengsel van cacaopoeder, cacaoboter en suiker of suikervervanger.
Rauwe cacao heeft een hoog gehalte aan flavanolen (antioxidanten), die een positief effect op de bloedvaten hebben.
De stoffen theobromine en cafeïne in chocolade hebben een opwekkend effect, maar dat is zwakker dan het effect van koffie.
Chocolade wordt gemaakt door cacaopoeder te mengen met cacaoboter.
Aan dit mengsel kunnen nog andere ingrediënten worden toegevoegd, zoals melkpoeder, noten, vruchten.

Bean to bar chocolade:

Een bean to bar chocolademaker ook wel craft chocolademaker is iemand die zelf verantwoordelijk is
voor de inkoop van de cacaobonen, roostert ze zelf, vermaalt de nibs,
voegt suiker of een suikervervanger toe en giet de chocolade in een mal.
De chocolade wordt helemaal zelf gemaakt. Voor bean to bar makers is de kwaliteit van de cacao,
hoe de cacao groeit en hoe deze wordt gefermenteerd en gedroogd enorm belangrijk.
De chocolademakers willen direct bij de boer of boerencoöperatie hun cacao halen.
Het gaat om directe handel, met zo min mogelijk tussenstappen. Zodat er meer geld bij de boer komt.


Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN