Xanthaangom is een natuurlijke bakverbeteraar die de viscositeit / stroperigheid van een glutenvrij baksel verbetert.
Toevoegen van xanthaangom verbetert de textuur, maakt het object minder kruimelig.
Geschikt voor mensen met een koemelkallergie of kippenei allergie.
Het vervangt de functie van gluten. Xanthaangom heeft weinig tot geen smaak
en ontstaat door fermentatie met behulp van de Xanthomonas Campestris bacterie uit suiker en melasse.
Naast het toevoegen aan baksels is xanthaangom ook heel goed te gebruiken voor het verdikken van vloeistoffen en sauzen.
Doseer met mate en voeg tot maximaal 1% xanthaangom toe.
Meng de xanthaangom eerst met alle andere droge ingrediënten uit het recept en daarna de vloeibare ingrediënten toevoegen.
Voedingswaarde: | Per 100g: |
---|---|
Energie | 810kJ/193kcal |
Vet | 0,0g |
Waarvan verzadigd | 0,0g |
Koolhydraten | 4,6g |
Waarvan suiker | 0,0g |
Vezels | 77,5g |
Eiwit | 5,0g |
Zout | 0,0g |