Venkelpoeder bio is 100% natuurlijk. Foeniculum Vulgare, oftewel venkel, is lid van de schermbloemenfamilie.
Naast venkel behoren ook peterselie, de wortel, selderij en kervel tot de schermbloemigen.
Door het uiterlijk onderaan de bladeren lijkt venkel op een knolsoort, maar het is toch echt een bolsoort.
De draadvormige bladvertakkingen worden gebruikt als kruidenbron en juist de zaden van de plant als specerij.
Van oorsprong komt venkel uit Azië, maar in de middeleeuwen deed deze specerij ook zijn intrede in Europa.
Vandaag de dag wordt het zaad regelmatig gebruikt in tal van keukens.
Dit komt niet in de laatste plaats door de heerlijke anijsachtige smaak die dit zaad heeft.
Voedingswaarde: | Per 100g: |
---|---|
Energie | 1665kJ/397kcal |
Vet | 16g |
Waarvan verzadigd | 0g |
Koolhydraten | 38g |
Waarvan suiker | 29g |
Vezels | 17g |
Eiwit | 17g |
Zout | 0g |