Isomalt een zoetstof die verhit kan worden en dan zal smelten.
Zodra het is afgekoeld wordt het weer helemaal hard. Hierdoor kun je het makkelijk in vormen gieten.
Isomalt kan na het hard worden opnieuw gesmolten worden.
Isomalt heeft slechts een kleine invloed op de bloedsuikerspiegel en leidt niet tot tandbederf
Er is kans op maag- en darmproblemen, waaronder flatulentie en diarree,
wanneer isomalt in grote hoeveelheden wordt ingenomen.
Gebruiksaanwijzing:
Verhit in een geschikt bakje in de magnetron of een pannetje tot 180° C tot het smelt.
Je kan het nu verwerken in siliconenvormen of verder vormen.
Isomalt kan ook met een keukenbrander (crème brûlée brander ) verhit worden en gaat dan bruin kleuren.
Er kunnen mooie eetbare decoraties van gemaakt worden.
Ingrediënten:
Isomalt (E953) korrels. Isomalt, sorbitol, zuurteregelaar: wijnsteenzuur.
Voedingswaarde: | Per 100g: |
---|---|
Energie | 985kJ / 236kcal |
Vet | 0,00g |
Waarvan verzadigd | 0,00g |
Koolhydraten | 98g |
Waarvan polyolen | 98g |
Waarvan suiker | 0,00g |
Eiwit | 0,00g |
Zout | 0,3g |